LASTENSUOJELUN PERINTÄ – Hoidonkorvaus ja hyvinvointialueiden väliset kustannusriidat

KOULUTUSPÄIVÄN SISÄLTÖ:

Lastensuojelutyöskentelyyn ja sen prosesseihin liittyy keskeisenä osana lastensuojelun hoidonkorvauksen perintää ja kuntien kustannusvastuun jakautumista koskevat kysymykset. Osana lastensuojelutyöskentelyä tulee aina selvittää, ratkaista ja päättää, mitä asiakkailta hoidonkorvauksena peritään, millaiset päätökset perinnästä tehdään ja kuka nämä päätökset tekee. Keskeistä on myös ratkaista, mikä hyvinvointialue on kustannusvastuussa syntyneistä lastensuojelun kustannuksista. Viimekädessä tästä päätöksen tekee hallinto-oikeus kunnan viranhaltijan vireille laittamasta hakemuksesta.

Jokaisen lastensuojelun parissa työskentelevän on tärkeää osata ja tietää muiden lastensuojelua ohjaavien normien ohella myös lastensuojelun perintää koskevat säännökset. Näiden säännösten pohjalta jokaisessa työyhteisössä tulee tehdä käytännön työprosessit.

Koulutuksen tarkoituksena on käsitellä lastensuojelun perintää koskevat säännökset selkeänä ja käytännönläheisenä kokonaisuutena. Koulutus on tarkoitettu ennen kaikkea lastensuojelun sosiaalityöntekijöille ja muille lastensuojelun perintäprosessissa toimijoille, kuten toimistosihteereille. Lastensuojelun kustannuskysymykset on tärkeä kokonaisuus myös kunnan johtaville sosiaalihuollon viranhaltijoille.

Tule oppimaan ja kuulemaan uutta. Anna itsellesi tilaisuus päivittää tietosi.
Käytä mahdollisuus vahvistaa käsityksesi päivän aiheeseen liittyvistä kysymyksistä.
Aina voidaan tehdä paremmin!

KOULUTUSPÄIVÄN OHJELMA:

9.00    Päivän avaus ja johdatus aiheeseen

…….   . Perusteet lastensuojelun hoidonkorvaukselle

……….. Lapsen tuloista, korvauksista ja saamisista perittävät hoidonkorvaukset

10.00   Tauko

10.15   Edellinen aihe jatkuu

……….. .Sijaishuollossa olevalle lapselle vahvistettava elatusapumaksu

11.00    Lounastauko

12.00    Lapsen vanhemmilta perittävät lastensuojelun asiakasmaksut

…………..Menettely lastensuojelun hoidonkorvauksen perinnässä

……………Jälkihuollon järjestäminen ja siitä aiheutuneet kustannukset

12.45     Tauko

13.00    Lastensuojelun järjestämisestä ja kustannuksista vastuussa oleva hyvinvointialue

…………..Kustannusriitaa koskeva hakemus hallinto-oikeudessa

13.45    Keskustelua ja kysymyksiä

14.00    Koulutuspäivä päättyy

ILMOITTAUTUMINEN KOULUTUKSEEN:

Koulutuksen hinta:

  • 265 euroa (+ alv. 24 %) / henkilö.
  • 245 euroa (+alv. 24 %) / henkilö, jos samasta työyhteisöstä osallistuu vähintään viisi samaan koulutuspäivään (edellytyksenä sama laskutusosoite)

Koulutuspakettiin sisältyy: Koulutus ja sähköinen koulutusmateriaali.

Ilmoittautuminen viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua: 

kati.saastamoinen@aavalex.fi tai 044 – 974 7456 tai oheisella ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitetaan kulujen kattamiseksi 50 % täysimääräisestä koulutusmaksusta. Peruuttamaton osallistumattomuus veloitetaan täysimääräisenä. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi siirtää työyhteisön sisällä veloituksetta toiselle henkilölle.

print